onsdag den 26. december 2012

Nye anmeldelser af Ex

Der er kommet et par nye anmeldelser af Ex.

En fremragende af slagsen på Planet Pulp, hvor der bl.a. skrives:

Teddy Vork skriver i et medrivende sprog, hvor de fine og enkle beskrivelser er med til at sætte rammen for dramaet. Der er specielt to meget positive aspekter ved Ex, som jeg vil fremhæve. For det første formår Teddy Vork at skabe et miljø og nogle karakterer, som er meget troværdige og levende. Som bagtæppe bruger Vork den store havneby Esbjerg, hvor romanens hovedperson underviser på et gymnasium. For dem der kender Esbjerg er der noget ekstra at komme efter, men for alle andre fremstår både byen og miljøskildringen troværdig.

Og det samme gør specielt romanens hovedperson Edmund, som slås med mange af de samme ting, som mænd i starten af 30’erne gør: kæreste, barn, at kvitte smøgerne og så de uforløste drømme om at lave noget kreativt. I dette tilfælde en dokumentarfilm, som er det andet aspekt jeg vil fremhæve.
Delen med dokumentarfilmen bruger Vork ikke bare som staffage, men som et intelligent supplement til selve handlingen og stemningen i romanen. Og når man som undertegnede også selv laver film, er der mange fine detaljer at komme efter – og detaljer som aldrig tager fokusset væk fra den overordnede fortælling, men derimod skaber stemning.

Man kan læse hele anmeldelsen her

Boggnasker har til gengæld præsteret min nok dårligste anmeldelse nogensinde.

Det er egentligt udmærket, at Ex deler vandene på denne måde - de fleste læsere i redigeringsfasen forudså, at det ville ske. Og romanen er altså ikke skrevet til folk, som foretrækker ungdomsbøger.